Wykonanie
Kochani zapraszam na mini tarty jakie przygotował Jacek na mój przyjazd do ElblągaLista składników150 g
margaryny Kasia1 i 1/2 szklanki
mąki1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
oleju1 łyżeczka
margaryny100g miąższu Acerola czyli z
wiśni3
białka1/2 szklanki
cukru pudru1 szklanka
śmietany kremówki1 łyżka
żelatynyJak zrobić?
Margarynę posiekać z
mąką solą i
olejem i 1/3 szklanki
wody. Zagnieść ciasto. Wyłożyć
ciastem foremki. I wstawić do piekarnika. Wyjąć i wystudzić. Przygotowanie musu.
Maliny zmiksować na gładką masę. Ubić
śmietanę.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. I ostudzić.
Białka ubić na sztywno. Dodać
cukier puder. Nie przerywając ubijania wlewać mmiąższ z
wiśni i
żelatynę. Na koniec dodać ubitą
śmietanę. Delikatnie wymieszać całość. Mini tarty napełnić musem. Każdą udekorować
malinowym akcentem. Odstawić do zastygnięcia musu. Schłodzone podawać. Do przygotowania masy owocowej możemy wykorzystać sezonowe
owoce np
truskawki,
jagody,
maliny. Problem pojawia się kiedy sezon się skończył a marzy się nam smak
owoców. Z pomocą przychodzi nam firma http://www.sokizdzungli.pl/soki-1-Acai.która w swojej ofercie ma w asortymencie jedyne na polskim rynku "SuperOwoce" niepasteryzowane w formie mrożonego miąższu (pulpy, puree, sok z miąższem) bez dodatku
cukru. Wyjątkowość naszej oferty – to przede wszystkim pełnowartościowy miąższ, z którego wyczarujesz nie tylko sok, ale również skomponujesz doskonały
owocowy deser idealnie się nadają do przygotowywania kremów
owocowych.Wielką zaletą jest opakowanie 100 g które możemy wykorzystać w całości.Bardzo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło to sposób wysyłki.
Soki są wysyłamy w pojemniku termoizolacyjnym (styropianowym) w suchym lodzie (CO2). Po raz pierwszy się spotkałam z taką formą wysyłki co jest ważne z wielu powodów np sanitarnych.Opakowania są małe łatwo je przechowywać w zamrażalce. W sprzedaży jest wiele smaków dzięki temu możemy przygotować różne
soki ,desery i kremy.Warto wspomnieć o sposobie przygotowania miąższu który przechodzi proces który gwarantuje zachowanie chemicznych właściwości i witamin. Miąższ pakowany jest w hermetyczne woreczki które zapewniają ochronę produktów przed działaniem czynników zewnętrznych
Owoce w tym roku były bardzo drogie zrezygnowałam z zamrażania. Co to będzie nie ma
owoców mrożonych wypadałoby zrezygnować z deserów przygotowywanych na bazie puree z
owoców. Tak nie może być. Z pomocą przyszła firma Sok z
Dżungi która ma w swojej ofercie pyszne miąższe
owocowe które zawsze mam w zamrażalce.