Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Składniki:Ciasto:1½ szklanki
mąki1
jajkoŁyżeczka
olejku waniliowegoSzczypta
soli2/3 szklanki
cukru2 batony snikersy200 ml
mleka50 ml
oleju2 łyżeczki
proszku do pieczeniaKrem :1 baton snikers
Śmietana 30%1 łyżka
żelatynyCukier puderLub
śmietanka fix plus
mleko ;)Przepis:
1 .
Mąkę należy zmieszać ze szczyptą
soli,
cukrem oraz
proszkiem do pieczenia. Następnie zmiksować
jajko z
mlekiem,
olejem i
olejkiem waniliowym. Wsypywać
sypkie produkty do mokrej masy. Na koniec wsypać drobno posiekane batony i delikatnie wymieszać.2 . Masę nałożyć do foremek na babeczki, piec 20 min w temperaturze 190 stopni celcjusza.3 .
Śmietanę ubić z
cukrem pudrem lub
mleko ze
śmietanką fix i
żelatyną. Masę nałożyć do szprycy i udekorować babeczki.Przestudzone muffinki posypać drobno posiekanymi batonami.Ilość porcji- 18 sztukJedna babeczka zawiera :B-2,5g T-5,4g W-20,1g E-138 kcal WW-2
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]