ßßß
Cookit - przepis na pasta z wątróbki (na bagietce z rukolą i żurawiną)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pasta z wątróbki (na bagietce z rukolą i żurawiną)
Składniki
Wątróbka drobiowa
Cebula
Wino
Jabłko
Majonez
Czosnek
Olej
Sól
Pieprz
Majeranek
Kminek
Bagietka
Rukola
Konfitura
Żurawina
Wykonanie
Wątróbka
ma tyle samo fanów ile osób, które jej nienawidzą. Dla mnie nie jest ona zmorą z dzieciństwa, wprost uwielbiam ją pod każdą postacią. Usmażona z
cebulą
i
jabłkiem
, podana na
bagietce
z
rukolą
i
żurawiną
świetnie łączy ze sobą różne smaki. Może z powodzeniem znaleźć się na imprezowym
stole
. Wkrótce andrzejki więc może się skusicie?Składniki:300 g
wątróbki drobiowej
1 duża
cebula
1
winne
jabłko
łyżeczka
majonezu
ząbek
czosnku
2 łyżki
oleju
sól
pieprz
majeranek
kminek
dodatkowo:
bagietka
garść
rukoli
konfitura
z
żurawiny
świeży grubo zmielony
pieprz
Wątróbkę
oczyścić z niepotrzebnych elementów.
Cebulę
pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany
olej
i zeszklić. Dodać
wątróbkę
,
czosnek
,
sól
i
przyprawy
.
Jabłko
obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Wrzucić do
wątróbki
i wszystko razem usmażyć. Przestudzić, dodać
majonez
i zmiksować blenderem na mus.
Bagietkę
pokroić ukośnie na kromki. Ułożyć na niej
rukolę
, pastę i łyżeczkę
żurawiny
. Oprószyć
pieprzem
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/11/pasta-z-watrobki-na-bagietce-z-rukola-i.html
Przepisy powiązane
Wątróbka drobiowa z jabłkami
Cebula z jabłkiem i pomarańczą
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami
Gęsie piersi pieczone na jabłkach
Wątróbki drobiowe z jabłami
Składniki powiązane (0)