Wykonanie
Składniki:- 120g drobnego
cukru- 250g
mąki pszennej- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 70g
brązowego cukru- 1 łyżeczka
imbiru- 125ml
oleju- 140ml kwaśnej
śmietany- 2
jajka- 1 łyżka
miodu- 3
gruszkiSposób przygotowania:1.
Jajka miksujemy z kwaśną
śmietaną,
olejem oraz z
miodem, następnie dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia,
cukrami,
imbirem, miksujemy na gładko.2.
Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.3. Do formy na muffiny wyłożonej papilotkami wlewamy ciasto, można dodatkowo posypać odrobiną
brązowego cukru.4. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na ok. 20-25 min., aż się ładnie zezłocą, a ciasto nie będzie surowe.Inspiracja:mojewypieki