Wykonanie
            Typowy jesienny deser:) muffiny są miękkie i aromatyczne.Połączenie smaku 
gruszki i zapachu 
imbiru idealne, polecam Wam serdecznie:)Składniki :1 i 1/2 szklanki 
mąki1/2 szklanki 
cukru3/4 szklanki 
oleju1/2-3/4 szklanki kwaśniej 
śmietany2 
jajka1 łyżeczka 
miodu1 łyżeczka 
imbiruszczypta 
cynamonu2 łyżeczki 
proszku do pieczenia2-3 
gruszkicukier brązowy - opcjonalnie do posypaniaTradycyjnie, w jednej misce mieszamy składniki suche (
mąkę, 
proszek do pieczenia, 
cukier biały, 
cynamon i 
imbir), a w drugiej składniki mokre: 
olej, 
jajka, 
śmietanę, 
miód. Mieszamy aż wszystkie składniki się połączą, dodajemy pokrojone w kostkę 
gruszki.Formę do muffinek należy posmarować 
olejem i uzupełnić do 2/3 wysokości przygotowaną masą. Zapomniałam o tym, ale każdą muffinkę przed pieczeniem można posypać 
brązowym cukrem, wtedy będą bardziej chrupiące.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut, po upływie 20 minut należy sprawdzić patyczkiem czy muffinki są już upieczone. Ostudzone wyjmujemy z formy i przekładamy do papilotek.Udanych wypieków, smacznego:)
