ßßß
4 plastry schabu na kotletysól, pieprz naturalny, pieprz ziołowyjajkomąką pszennabułka tarta500 g pieczarek2 cebuletymianek suszonyolej do smażeniaSchab rozbić na kotlety, doprawić z dwóch stron solą, pieprzem naturalnym i ziołowym.Cebule pokroić w piórka lub kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.W między czasie pieczarki umyć, pokroić na plastry i wrzucić do cebuli.Dodać sporą szczyptę soli i dużo naturalnego pieprzu, smażyć aż woda odparuje.Kiedy pieczarki się smażą, obtoczyć kotlety najpierw w mące, potem w rozmieszanym jajku, a na koniec w bułce tartej.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju albo smalcu.Usmażone kotlety przełożyć na pieczarki (można do nich dolać trochę wody) i dusić razem jeszcze 3 minuty.