Wykonanie
Domowa
wędlina jest najlepsza i wbrew pozorom wcale się jej trudno nie robi. Dzisiaj przepis na
schab w
mleku, niezwykle soczysty i delikatny, dzięki gotowaniu w
mleku, a przy tym bardzo aromatyczny, dzięki rozmarynowi. Przepisy na domowe
wędliny:pieczona
karkówkapieczeń rzymska z
jajemschab ze
śliwkami w powidłach
szynka gotowana .
1,5 kg
schabu1,5 litra
mleka3 ziarna
ziela angielskiego3
liście laurowepół łyżeczki startej
gałki muszkatołowejgałązka
rozmarynusól,
pieprzolejNa patelni rozgrzać
olej i obsmażyć
schab z każdej strony.Do garnka wlać
mleko i dodać
ziele angielskie,
listki laurowe,
gałkę muszkatołową i
rozmaryn.Podsmażony
schab oprószyć z każdej strony
solą i
pieprzem.
Mleko podgrzewać, gdy zawrze włożyć
schab.Dusić pod przykryciem 1 , 5 godziny.Ostudzone
mięso kroić na plastry.