Wykonanie
Domowe
wędliny są najlepsze, a można jeść je na ciepło i na zimno.
Hitem u nas w domu jest
schab gotowany w
mleku, na ostatnie święta przygotowałam go nadziany
czosnkiem, jeśli jesteście fanami takich smaków to na pewno przypadnie Wam do gustu.Inne przepisy na
mięsa .
1,5 kg
schabu2-3 ząbki
czosnku pokrojone w słupki1,5 litra
mleka3 ziarna
ziela angielskiego3
liście laurowepół łyżeczki startej
gałki muszkatołowejgałązka
rozmarynusól,
pieprz naturalny,
pieprz ziołowyolej do smażenia
Schab naszpikować
czosnkiem (zrobić nacięcia wgłąb
mięsa na 2-3cm i w te zagłębienia włożyć kawałki
czosnku).Do garnka wlać
mleko i dodać
ziele angielskie,
listki laurowe,
gałkę muszkatołową i
rozmaryn.Podsmażony
schab oprószyć z każdej strony
solą i
pieprzem ziołowym, naturalnym.
Mleko podgrzewać, gdy zawrze włożyć
schab.Dusić pod przykryciem 1 , 5 godziny.Ostudzone
mięso kroić na plastry.