Wykonanie
Pieczony karczek ulubione
mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je
mięso nie oprze się soczystemu
pieczonemu mięsku karkowemu. Mój mąż połowę zjadł na gorąco , mówiąc że doszukuje się smaku, chytra bestyjka co nie....Składniki:2-3 kg karczek w jednym kawałku1 opakowanie
przyprawy do
karkówkikilka ziaren
ziela angielskiegokilka
liści laurowycholej do smażenia
sól i
pieprzfolia aluminiowaCały kawał
mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.
Smażenie z jednej strony..................................
I z drugiej strony.........................................................................Obsmażone
mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy
przyprawą do karczku,
solą,
pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami
ziela angielskiego.
Przyprawianie................................................................Przyprawione
mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.
We foli aluminiowej.......................................................Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !
Pieczona
karkówka...........................................................
Jeszcze ciepła......................................................................
I już całkiem zimna..................................................