ßßß Cookit - przepis na Pieczona karkówka

Pieczona karkówka

nazwa

Wykonanie

Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je mięso nie oprze się soczystemu pieczonemu mięsku karkowemu. Mój mąż połowę zjadł na gorąco , mówiąc że doszukuje się smaku, chytra bestyjka co nie....
Składniki:
2-3 kg karczek w jednym kawałku
1 opakowanie przyprawy do karkówki
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
olej do smażenia
sól i pieprz
folia aluminiowa
Cały kawał mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.
Smażenie z jednej strony..................................
I z drugiej strony.........................................................................
Obsmażone mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy przyprawą do karczku, solą, pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego.
Przyprawianie................................................................
Przyprawione mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.
We foli aluminiowej.......................................................
Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !
Pieczona karkówka...........................................................
Jeszcze ciepła......................................................................
I już całkiem zimna..................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/07/Pieczona-karkowka.html