ßßß









Przepis (około 18 sztuk):1 i 1/2szkl mąki pszennej1/4szkl cukru trzcinowego3/4szkl oleju rzepakowego1/4szkl mleka1 (duże) jajko1/2 łyżeczki przyprawy do piernika1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka cynamonu3/4szkl puree z dynirodzynkiPiekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawę do piernika. W drugiej misce roztrzepać jajko, dodać olej, mleko, puree z dyni. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodać rodzynki, dokładnie zagnieść ciasto. Z ciasta formować kulki, delikatnie spłaszczać, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 20-30 minut, aż ciasteczka sie zarumienią. Wyjąć i ostudzić.