ßßß Cookit - przepis na Ogórki barbecue

Ogórki barbecue

nazwa

Wykonanie

13 lipca 2014
Składniki:
Na 4 słoiki 500ml
2,5kg. małych i średnich ogórków szklarniowych
Zalewa:
1,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
1 szklanka sosu barbecue
1 łyżeczka soli i pieprzu
1/2 łyżeczki cukru
po 4 ziarenka do każdego słoika kolorowego pieprzu
Przygotowanie:
Słoiki dokładnie wyparzyć.
Ogórki obrać ze skórki, większe przeciąć na pół , małe zostawić w całości.
Do każdego słoika włożyć ziarenka pieprzu oraz ścisło ogórki.
Składniki zalewy zagotować , zalać ogórki , zakręcić szczelnie słoiki.
Gorące słoiki pasteryzować 15-20 min. ( wysokości wody do 3/4 słoika)
Ogórki nadają się do spożycia już po 3-4 dniach , jednak jeśli chcemy intensywniejszy smak radzę otworzyć pierwszy słoik po tyg. lub dwóch.
Smacznego
Post navigation
← Puszysty czekoladowy biszkopt ze śmietanką i brzoskwiniami które czuć w każdym kęsie ciasta. Wszystkie warstwy świetnie do siebie pasują :)
Na przekąskę , obiad czy też po pieczywa. Pyszne z ulubioną sałatką ze świeżych warzyw i delikatnym sosem śmietanowo-koperkowym. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/przepis-na-marynowane-ogorki-wlasnego-autorstwa-dla-wielbicieli-wyszukanych-oryginalnych-smakow-oraz-milosnikow-sosu-barbecue