Wykonanie
13 lipca 2014Składniki:Na 4 słoiki 500ml2,5kg. małych i średnich
ogórków szklarniowychZalewa:1,5 szklanki
wody0,5 szklanki
octu1 szklanka
sosu barbecue1 łyżeczka
soli i
pieprzu1/2 łyżeczki
cukrupo 4 ziarenka do każdego słoika
kolorowego pieprzu

Przygotowanie:Słoiki dokładnie wyparzyć.
Ogórki obrać ze skórki, większe przeciąć na pół , małe zostawić w całości.Do każdego słoika włożyć ziarenka
pieprzu oraz ścisło
ogórki.Składniki zalewy zagotować , zalać
ogórki , zakręcić szczelnie słoiki.Gorące słoiki pasteryzować 15-20 min. ( wysokości
wody do 3/4 słoika)
Ogórki nadają się do spożycia już po 3-4 dniach , jednak jeśli chcemy intensywniejszy smak radzę otworzyć pierwszy słoik po tyg. lub dwóch.SmacznegoPost navigation← Puszysty
czekoladowy biszkopt ze
śmietanką i
brzoskwiniami które czuć w każdym kęsie ciasta. Wszystkie warstwy świetnie do siebie pasują :)Na przekąskę , obiad czy też po
pieczywa. Pyszne z ulubioną
sałatką ze świeżych warzyw i delikatnym sosem
śmietanowo-
koperkowym. →