ßßß

Przygotowanie:Słoiki dokładnie wyparzyć.Ogórki obrać ze skórki, większe przeciąć na pół , małe zostawić w całości.Do każdego słoika włożyć ziarenka pieprzu oraz ścisło ogórki.Składniki zalewy zagotować , zalać ogórki , zakręcić szczelnie słoiki.Gorące słoiki pasteryzować 15-20 min. ( wysokości wody do 3/4 słoika)Ogórki nadają się do spożycia już po 3-4 dniach , jednak jeśli chcemy intensywniejszy smak radzę otworzyć pierwszy słoik po tyg. lub dwóch.SmacznegoPost navigation← Puszysty czekoladowy biszkopt ze śmietanką i brzoskwiniami które czuć w każdym kęsie ciasta. Wszystkie warstwy świetnie do siebie pasują :)Na przekąskę , obiad czy też po pieczywa. Pyszne z ulubioną sałatką ze świeżych warzyw i delikatnym sosem śmietanowo-koperkowym. →