Delikatne pulpeciki w aromatycznym sosie na bazie mleczka kokosowego i koperku to doskonała propozycja zarówno dla dorosłych jak też najmłodszych. Możemy podać je z ulubionymi dodatkami- ziemniakami, chlebem czy kaszą, jak też same. Dodatek kaszy jaglanej sprawia, że kotleciki są bardzo sycące i zdrowe. Spróbujecie?Składniki:· 500 g mięsa mielonego- wieprzowo-drobiowego· 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej· sól· pieprz· pęczek koperku· jajko· 200 ml mleczka kokosowego· cebula· szklanka wody· łyżka masła klarowanegoCebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie masła klarowanego - musi być złocista.Mięso, cebulę, kaszę, jajko oraz przyprawy do smaku (sól i pieprz) wyrabiamy dłonią na gładką masę. Formujemy z niej nieduże pulpety. W garnku o szerokim dnie rozpuszczamy łyżkę masła. Obsmażamy na nim z każdej strony pulpety. Następnie podlewamy wodą i mleczkiem kokosowym. Pulpeciki dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec dodajemy drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!