Wykonanie

Składniki dla 2 osób, bardzo głodnych1 kwadratowy
chleb śródziemnomorski, z Lidlapół
awokadoćwiartka
pomidorapół kulki
mozzarelligarść ostrej
sałatylistki
bazylii2 łyżki sosu z
kolendry i limetki2
jajkaoliwa do smarowania
chlebakilka listków
natki lub
kolendry do posypanialistki
bazyliiChleb rozciąć na dwa kwadraty. Bardziej wypukłą posmarować
oliwą i grillować na suchej, grillowej patelni, aż się zarumieni. Na tej samej patelni, obok
chleba, ułożyć plastry
pomidora i grillować z jednej strony.
Awokado obrać ze skóry i pokroić na cząstki.
Sałatę opłukać i dobrze osuszyć. W trakcie grillowania usmażyć dwa, sadzone,
jajka, na odrobinie
masła. Na zgrillowanej kanapce (można użyć opiekacza) ułożyć
sałatę, polać sosem,
pomidory,
mozzarellę, listki
bazylii,
awokado, polać sosem. Zwieńczyć kanapkę
sadzonymi jajkami i posypać
kolendrą.Panini w wersji szkolnej .Drugą kanapkę przeciąć wzdłuż. Na jednej połówce ułożyć składniki (dodałam kilka plastrów
salami) i przykryć drugą. Zapiekać około 4 minuty, zawinąć w folię aluminiową, wrzucić do plecaka wraz z
Mango Lassi i dwoma
nektarynkami