Wykonanie

Czas przygotowania: 20minutCzas gotowania: 30minutPrzez Marzena 17 marca 2015A to ciekawe..."Szeroko zakrojone zmiany stylu życia już po jednym roku są w stanie doprowadzić do regresji nawet najdalej posuniętej miażdżycopochodnej choroby naczyń wieńcowych i to bez stosowania
leków obniżających cholesterol." ("Zatrzymać młodość" dr R. Pawlak)Tak stwierdzili naukowcy. Jakie to zmiany? O tym już w następnym
poście.Składniki
por - 1 sztuka
ziemniaki - 5-6 sztuk (średniej wielkości)
czosnek - 3 ząbki
marchewka - 1 sztuka
liście laurowe - 3 sztukiugotowana
cieciorka - 3/4 szklanki
koperek - 1/2 pęczka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
przyprawa warzywna - do smaku
majeranek - do smaku
majonez z
niemniaka - 2-3 łyżki (opcjonalnie)Instrukcje1. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę i podsmażamy przez kilka minut na
oleju.2. Dolewamy
wody, dodajemy
przyprawy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną
cieciorkę i posiekany
koperek.3. Wyjmujemy
liść laurowy i miksujemy zupę na krem. Dodajemy posiekany
koperek.4. Podajemy z naczosnkowaną zapiekaną
bagietką.