ßßß
Czas przygotowania: 20minutCzas gotowania: 30minutPrzez Marzena 17 marca 2015A to ciekawe..."Szeroko zakrojone zmiany stylu życia już po jednym roku są w stanie doprowadzić do regresji nawet najdalej posuniętej miażdżycopochodnej choroby naczyń wieńcowych i to bez stosowania leków obniżających cholesterol." ("Zatrzymać młodość" dr R. Pawlak)Tak stwierdzili naukowcy. Jakie to zmiany? O tym już w następnym poście.Składnikipor - 1 sztukaziemniaki - 5-6 sztuk (średniej wielkości)czosnek - 3 ząbkimarchewka - 1 sztukaliście laurowe - 3 sztukiugotowana cieciorka - 3/4 szklankikoperek - 1/2 pęczkasól - do smakupieprz - do smakuprzyprawa warzywna - do smakumajeranek - do smakumajonez z niemniaka - 2-3 łyżki (opcjonalnie)Instrukcje1. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę i podsmażamy przez kilka minut na oleju.2. Dolewamy wody, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną cieciorkę i posiekany koperek.3. Wyjmujemy liść laurowy i miksujemy zupę na krem. Dodajemy posiekany koperek.4. Podajemy z naczosnkowaną zapiekaną bagietką.