Przez Marzena 4 listopada 2015Mięciutkie, pachnące i słodziutkie. Co tu dużo pisać, trudno im się oprzeć. Jesienna pogoda sprzyja domowym wypiekom.Składnikimąka razowa - 0.5 szklankimąka pszenna biała - 3/4 szklankikardamon lub cynamon - 1/4 łyżeczkicukier, miód lub cukierkokosowy - 0.5 szklankisól - 1/4 łyżeczkiproszek do pieczenia bez aluminium - 1/4 łyżeczkisoda oczyszczona - 1/2 łyżeczkisiemię lniane mielone lub chia seeds - 1 łyżkajabłko pokrojone na kostkę - 1 sztukamleko roślinne (użyłam migdałowe) - 0.5 szklankisok z cytryny - 1łyżkaoliwa - 1/4 szklankiInstrukcjeSuche składniki mieszmy razem i dodajemy pokrojone w kostkę jabłko.Robimy "maślankę" przez wymiesznie mleka roślinnego z sokiem z cytryny. Czekamy ok. 2 min.Do "maślanki" dodajemy resztę mokrych składników.Łączymy i delikatnie mieszamy suche i mokre składniki.Pieczemy w temperaturze 375F (190C) przez ok 20 min.