Wykonanie
Mięsa pieczone przygotowane samodzielnie, na pewno każdemu smakują. Wiemy, co jemy. U mnie dzisiaj na blogu
schab pieczony przyrządzony nieco inaczej niż zawsze prezentowałam. Przepis bardzo prosty, a efekt murowany.Smaczny na gorąco i na zimno polecam.


SKŁADNIKI:15 kg
schabu bez kości4
cebule5 ząbków
czosnku2 łyżeczki
solizioła typu:
rozmaryn,
majeranek estragon,
ziele angielskie,
liść laurowyWYKONANIE:
Schab najpierw obgotowujemy w wodzie z dwoma łyżeczkami
soli,
liściem laurowym i
zielem angielskim.
Mięso wrzucamy, kiedy
woda się zagotuje i gotujemy ok. 30 min. Następnie zostawiamy
schab w wodzie, aż lekko ostygnie. Taki sposób sprawi ,że nasza pieczeń będzie soczysta
Schab osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przeciśniętym przez praskę
czosnkiem,
ziołami i okładamy pokrojoną w piórka
cebulką.Owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 1 godziny.Podajemy na gorąco lub na zimno (jeśli zostanie).

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.