ßßß

SKŁADNIKI:15 kg schabu bez kości4 cebule5 ząbków czosnku2 łyżeczki solizioła typu: rozmaryn, majeranek estragon, ziele angielskie, liść laurowyWYKONANIE:Schab najpierw obgotowujemy w wodzie z dwoma łyżeczkami soli, liściem laurowym i zielem angielskim.Mięso wrzucamy, kiedy woda się zagotuje i gotujemy ok. 30 min. Następnie zostawiamy schab w wodzie, aż lekko ostygnie. Taki sposób sprawi ,że nasza pieczeń będzie soczystaSchab osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i okładamy pokrojoną w piórka cebulką.Owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 1 godziny.Podajemy na gorąco lub na zimno (jeśli zostanie).
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.