ßßß

SKŁADNIKI:1,5 kg szynki wieprzowe1 kg filetu z indykapół papryki czerwonej1 łyżka majeranku ,1/2 łyżki1 łyżeczka pieprzuprzyprawa do indyka1/2 łyżki soli2 łyżki oliwy3 ząbki czosnkuWYKONANIE.Szynkę płuczemy. Przecinamy przez połowę na trzy części nie przecinając końca. tak by powstał jeden duży płat, który rozbijamy.Z oliwy, ziół, soli, pieprzu robimy marynatę obtaczamy w niej szynkę odstawiamy na dobę.Filet z indyka płuczemy, rozbijamy na płat, obtaczamy w przyprawie do indyka , zostawiamy na dobę.Na drugi dzień rozkładamy płat szynki posypujemy zmiażdżonym , czosnkiem i pokrojoną w kostkę papryką. jeśli ktoś nie lubi smaku papryki, nie dodajemy jej do środka.
Na szynkę układamy rozbity filet z indyka i rolujemy.
Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego ( nie przykrywamy) i do do piekarnika na 15 min 200 stopni. Dalej pieczemy w 180 stopniach 2, 5 godziny. Od czasu d czasu obracamy pieczeń, polewamy wytworzonym podczas pieczenia płynem Będzie ładnie opieczona i nasączona w środku.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.