Wykonanie
7 października 2015
Wieki nie
jadłam, ani nie robiłam tych kotletów i żałuję, bo są na prawdę smaczne. Do tego tanie i łatwe w wykonaniu. A
mogę jeszcze śmiało napisać, że szybkie o ile zostały Wam
ziemniaki z dnia poprzedniego. Można podawać je z surówką,
mięsem, sosem lub jeść je zapieczone z
serem i podane z
ketchupem - do wyboru do koloru. Można je również smażyć, tak jak ja, w panierce lub bez. Wypróbujcie - nie będziecie żałować. Tym przepisem rozpoczynam cykl - najlepsze potrawy z dzieciństwa. Jeśli macie swoje ulubione potrawy z dzieciństwa, podzielcie się przepisem w komentarzach :)
Składniki:- 1 kg
ziemniaków- 2 małe
jajka-
mąka - 2-3 łyżki-
cebula-
masło-
bułka tarta-
przyprawy:
majeranek, szczypta
gałki muszkatołowej, świeżo zmielony
pieprzZiemniaki obrać, ugotować i (wystudzone) przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na
maśle. Wystudzić.
Cebulę,
jajka,
mąkę,
przyprawy dodać do
ziemniaków i wyrobić ciasto (tak żeby się nie kleiło do rąk).Formować kotlety i obtoczyć je w
bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym
oleju na złoty kolor.Podawać z ulubionymi dodatkami.*Smacznego!
* kotlety spokojnie możecie odgrzewać w piekarniku :)© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.