Wykonanie

Tort,a raczej torcik. Niby bardzo prosty do zrobienia,czasu dużo też nie zajmuje. Mnie jednak kosztował wiele,,przede wszystkim nerwów. Miałam nie ciekawą przygodę ze
śmietanką,która okazała się być..nic nie warta :P Dodam,że kupiłam dwa czy trzy opakowania i wszystkie wylądowały w koszu,ale w końcu...pomalutku...:)Składniki :3/4 szklanki
mąki1/4 szklanki
mąki ziemniaczanej5
jajek1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szklanki
cukruMąkę przesiej wraz z
proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubij
białka na sztywną pianę,wsyp
cukier i ubijając dodawaj po jednym
żółtku. Na koniec wsyp
mąkę i przemieszaj.Ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i piecz w 160 C przez ok 35 minut,tak do 45 minut.
Biszkopt ostudź i przekrój na pół.Masa:tabliczka
mlecznej czekolady3/4 szklanki kremówki3/4 szklanki
herbaty1 łyżka
rumuZ
herbaty i
rumu przygotuj poncz i nasącz nim
biszkopty.
Czekoladę rozpuść w kąpieli
wodnej. Wlej
śmietankę i mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Gdy
śmietanka będzie już wystudzona ubij ją na gęstą masę.Gotowym kremem przełóż
biszkopty. Pozostałą masą wyłóż boki i wierz
tortu.
