Wykonanie
Niskokaloryczne danie jednogarnkowe, ale bardzo wyraziste w smaku, dzięki dodaniu Rarytasu Grillowego . W dodatku możecie wybrać jaki smak chcecie dodać. Wygląda na skomplikowane a jest baaaardzo proste.Składniki:
Pierś kurczakaRarytas grillowy z
czosnkiem ETERNO
MarchewkaPapryczka chili (tajny składnik odchudzający :) )
KoperekPomidoryKalafiorFasolka szparagowaCebulaPrzyprawy:
sól,
pieprz,
paprykaPrzyrządzanie step by step :1. Kroimy w kostkę
mięso i przyprawiamy, wrzucamy do garnka (
mięso możecie przyprawić godzinę wcześniej i wstawić do lodówki, żeby przeszło
przyprawami)
2. Podsmażamy
cebulkę i dodajemy do
mięsa.
3. Wykładamy cały słoik grillowego rarytasu.
4. Kroimy w słupki
marchewkę i dodajemy do garnka.5. Siekamy
ostrą papryczkę i dodajemy do garnka.tajny odchudzający składnik :)
6. Siekamy
koperek.
7. Kroimy w drobną kostkę, obranego ze skórki,
pomidora8. Wrzucamy różyczki
kalafiora9. Kroimy
fasolkę i dodajemy do garnka.
10. Wstawiamy do pieca, na około 40 minut. Temperatura ok. 180 st.C. (musicie wyczuć czas i temperaturę, bo my piekliśmy w piecu konwekcyjnym, więc w zwykłym piekarniku dopiero będziemy próbować, dodam wtedy w komentarzu jak długo)
Gotowe, smacznego, możecie zrobić więcej i cieszyć się gotowym obiadem następnego dnia :)Tylko 10 kroków do pysznego, zdrowego, jednogarnkowego obiadu.
Papryczka chili powoduje, że danie jest bardzo wyraziste w smaku, ostre idodaję do akcji:Pikantnie, czyli
chili