ßßß
SKŁADNIKI:ryż 1 woreczekszpinak mrożony 100 gkalafior 100 gbrokuł 100 gmasło 1 łyżkaczosnek 1 duży ząbekser żółty 5 plastrówmozzarella biała 250 gjajko 2 szttłuszcz do formybułka tartaPRZYGOTOWANIE:Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie odcedzić i przełożyć do większej miski. Warzywa które użyłam były mrożone. Wsypać je na głębszą patelnię i wok i lekko podsmażać aż do rozmrożenia, następnie dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz łyżkę masła. Warzywa przełożyć do miski z ryżem. Ser – ja miałam plastry , pokroić w kosteczkę, można użyć tartego. Mozzarellę odsączyć z zalewy pokroić w większą kostkę . Wszystko przełożyć do miski. Dodać jajka i dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć farsz, wygładzić z wierzchu. Zapiekać 35-40 minut w temp 180 stopni. Smacznego :)