Wykonanie
Jeśli jesteście tak jak ja entuzjastami potraw z
zielonego groszku pamiętajcie, że sezon na jego zbiór trwa od czerwca do sierpnia. W tym czasie można z niego przyrządzać wspaniałe potrawy:
między innymi pyszny suflet!!
Groszek pochodzi z rodziny bobowatych i jest obecnie jednym z najbardziej popularnych i najczęściej uprawianych
warzyw strączkowych na świecie!

Składniki:Ø 1 szklanka
zielonego groszkuØ 2 szklanki ugotowanego
ryżuØ 5 dag
sera żółtegoØ 4
jajaØ 4 dag
masłaØ Tłuszcz i
bułka tarta do formyWykonanie:
Groszek ugotować,
żółtka rozetrzeć z
masłem na jednolitą masę, dodać
starty ser,
ryż i
groszek-dokładnie wymieszać. Ubić pianę z
białek i połączyć delikatnie składniki. Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej
bułką tartą, piec około 30 minut w temperaturze 170°C.