ßßß
Cookit - przepis na Kulki ryżowe w chrupiącej panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kulki ryżowe w chrupiącej panierce
Składniki
Ryż
Żółty ser
Jajko
Bułka tarta
Sól
Pieprz
Wykonanie
Kulki
ryżowe
w panierce...jako dodatek np.do sosu
mięsnego
...
pieczarkowego
...3 woreczki
ryżu
150 g startego
żółtego sera
2
jajka
bułka tarta
sól
,
pieprz
Do gotującej się
wody
wrzucić zamknięte
torebki
ryżu
, gotować na wolnym ogniu około 18 minut. Ugotowany ciepły
ryż
wymieszać z
serem żółtym
.Doprawić
solą
,
pieprzem
.Formować kulki , obtaczać w
jajku
i
bułce tartej
i smażyć z każdej strony.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/10/kulki-ryzowe-w-chrupiacej-panierce.html
Przepisy powiązane
Kotlety ryżowe
Pyszny obiadek czyli kotlety de volaille z kuskusem i mizerią
Gotowanie po studencku: Kotlety pieczarkowo-serowe
Kotlety ryżowe z serem
ryba w panierce
Składniki powiązane (0)