ßßß
Przepisów dla studentów ciąg dalszy. Ten może trochę bardziej „wymagający” niż inne, ponieważ trzeba zetrzeć ser i pieczarki :P Mnie bardzo przypadły do gustu, może dlatego, że lubię pieczarki pod każdą postacią. Dodatkowo ciekawego smaczku nabrały dzięki wędzonemu serowi. Polecam, bo przepis dość łatwy i szybki, a kotleciki wychodzą naprawdę pyszne.Składniki na 6 kotletów:10 sporych pieczarek5-10 dag sera żółtego (u mnie wędzony – Rolada ustrzycka)bułka tarta1 jajkosól, pieprzPieczarki umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach, podsmażyć do momentu aż puszczą wodę i odparują. Przestudzić. Ser również zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do pieczarek razem z jajkiem i bułką tartą (w ilości takiej, żeby dalo się formować kotlety). Doprawić solą i pieprzem, formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Ewka