Wykonanie
U mnie na
stole kolejne danie jednogarnkowe. Na chwilę obecną nie posiadam w domu piekarnika, a jedynie dwupalnikową, elektryczną kuchenkę. Ale zamiast się rozczulać to przyjmuję obecną sytuację jako wyzwanie i staram się wymyślać nowe potrawy, do których przygotowania wystarczą mi owa dwa palniki.Ta sytuacja nie potrwa zbyt długo, szykujemy się do przeprowadzki, więc
póki co
będę kombinować z obiadami jednogarnkowymi.P.S obecnie testuję nowe
przyprawy - od T ytka Smaku i
czosnek niedźwiedzi w liściach WYMIATA!Jest to coś mega pysznego i uniwersalnego. Pasuje do każdego dania. Ja używam go do obsypania gotowego już dania, bo tak smakuje najlepiej.Żałuję, że wcześniej go nie znałam :)

Składniki:
makaron świderki - 3 spore garście3-4
kiełbaski - śląskie
cebulałyżka
koncentratu pomidorowego2
pomidorysólolejpieprz czarny mielony Tytka Smaku
papryka czerwona słodka Tytka Smaku
czosnek niedźwiedzi liście - Tytka SmakuPRZYGOTOWANIE:Makron gotuję na pół miękko wg instrukcji na opakowaniu.
Kiełbaskę kroję w pół talarki i wrzucam na patelnie na rozgrzany
olej.
Cebulkę kroję i dorzucam do
mięsa. Mieszam i podsmażam całość. Dodaję pokrojone
pomidory. Całość
solę,
pieprzę, dodaję
paprykę i
czosnek niedźwiedzi. Dodaję ugotowany
makaron. W kubeczku mieszam koncentrat z połowa szklanki
wody i wlewam na patelnie z całością. Potrawę mieszam, ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Przed podaniem, talerz z daniem posypuję dodatkowo
czosnkiem