Wytrawne naleśniki z farszem szpinakowo - pieczarkowym z mięskiem mielonym.Składniki:Farsz:olejok 400g mięsa mielonegoszpinak mrożony - 200gpieczarki - 200gsólpieprzpapryka słodkaser żółty plastry2 łyżki śmietanyNaleśniki:3 jajkaok 1,5 szklanki mąki0,5 szklanki mleka0,5 szklanki wody gazowanejsól - pół łyżeczkiszczypta cukruolejKrok 1 - Na patelni podsmażam mięso - doprawiam do smaku wg upodobania, może być lekko pikantne z dodatkiem curry.Krok 2 - Pieczarki oczyszczam i podsmażam. Lekko solę i pieprzem i podsmażam na drugiej patelni aż puszczą wodę i trochę tej wody odparuje.Krok 3 - W tym czasie robię naleśniki - mieszam wszystkie składniki w jednej misce za pomocą miksera. Ciasto musi być dość płynne więc w razie potrzeby dolewam wody. Smażę na odrobinie oleju z obu stron duże naleśniki. Staram się aby były jak najcieńsze.Krok 4 - Gdy pieczarki są już prawie gotowe dodaję szpinak. Dodaję również podsmażone mięso. Dokładam 2 łyżki gęstej śmietany 18% i całość mieszam i razem podduszam przez chwilęKrok 5 - Na usmażonego naleśnika nakładam łyżką farsz i delikatnie zawijam w rulon. Na wierzch kładę odrobinę sera żółtego. Takie naleśniki pysznie smakują z sosem czosnkowym lub "kebabowym"Można zamienić również ser żółty na parmezan.