Wykonanie
przepis stąd3
ozory wieprzowe (lub 2 wołowe)3-4
ziemniaki1
liść laurowy5 ziaren
ziela angielskiego5 ziaren
pieprzu1 łyżka
kolendry w ziarenkach2
marchewki1
cebula1
pietruszka3 ząbki
czosnku2
zielone paprykikawałek startego
imbiru2 łyżki
czerwonej papryki1 łyżka
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka
soliOzory ugotować do miękkości w 2l
wody z
solą, listkiem, zielem i
pieprzem (ok 1,5h), wyjąć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Do
wywaru dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki.
Cebulę,
czosnek,
marchew,
pietruszkę,
paprykę i
imbir podsmażyć aż zmiękną, dodać
paprykę w proszku,
kolendrę. Całość wrzucamy do
wywaru z
ziemniakami i ozorkami, dusimy do miękkości, pod koniec dodajemy koncentrat.