Od dłuższego już czasu ‘chodziły’ za mną kokosowe muffinki . Tym razem jednak miałam ochotę zrobić 2 w 1 czyli : ukochany kokos + ukochana czekolada :) By muffinki miały bardziej kokosowy smak, mleko krowie zastąpiłam kokosowym, dodając oczywiście także wiórków kokosowych. Zamiast czekolady użyłam kakao, a na koniec dodałam odrobinę rumu. Muffinki mnie nie zawiodły, są dokładnie takie jak chciałam : w sam raz kokosowe, w sam raz czekoladowe, nie za słodkie, lekko wilgotne. Idealne do popołudniowej kawy :)(na 12 sztuk)200 g mąki8 łyżek wiórków kokosowych2 łyżeczki proszku do pieczenia1 czubata łyżka kakao2 jajka130 g cukruszczypta soli100 g stopionego masła200 ml mleka kokosowegoodrobina rumuWymieszać suche składniki. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli; dodać mleko i lekko przestudzone masło, wymieszać (ja dodałam też odrobinę rumu). Następnie wlać mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszać. Nakładac 2-3 łyzki ciasta do każdej papilotki. Piec ok. 30 min w 180°. Przed podaniem udekorować wiórkami kokosowymi.Smacznego !