Czekolada – tak – w każdej postaci. Jesteśmy zauroczone ciastem, musi być dobre i już niebawem przetestujemy.Składniki2 szkl mąki (ok. 311g)3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szkl kakao1 łyżka cynamonu1,5 szkl cukru1 cukier waniliowy6 jajek3 łyżki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczonej w 3 łyżkach wody)1 szkl maślanki200g masła1 łyżka nutelliSposób przygotowaniaKrok 1Jajka ubić z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel .Krok 2Masło utrzeć z 1 szklanką cukru .Do utartego masła dolewać stopniowo maślankę i kawę , dodać nutellę ubijać mikserem aż powstanie jednolita masa.Proszek połączyć z mąką , cynamonem i kakao, dodać do jajek i delikatnie wymieszać , dodawać stopniowo utarte masło z maślanką i chwile mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły .Krok 3Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto .Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka .Krok 4Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi .