Wykonanie
Czekolada i
maliny się lubią ale nie sądziłam, że będą smakować aż tak dobrze! Poniższy przepis na muffiny mam od lat, traktuję go jako bazowy do wszelkich muffinek. O smaku i charakterze decydują dodatki.

składniki na 12
ciasteksuche:1,5 szklanki
mąki0,5 szklanka
cukru3 łyżki ciemnego
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szczypta
cynamonumokre:150ml
maślanki80 g topionego
masła1
jajkoDodatkowo:szklanka
malinWłaczamy piekarnik na 200 stopni. W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej składniki mokre. Mokre dodajemy do suchych i chwilę mieszamy łyżką, tak aby składniki tylko się połączyły. Dodajemy
maliny i delikatnie mieszamy.Formę na muffinki wykładamy papilotami i napełniamy do 2/3 wysokości
ciastem.Pieczemy ok 25 min w 200 stopniach. Przestudzone muffinki posypujemy
cukrem pudrem.

Smacznego!