ßßß Cookit - przepis na Pasta z pieczonej papryki i czosnku

Pasta z pieczonej papryki i czosnku

nazwa

Wykonanie

Pieczona papryka jest dla mnie odkryciem tego sezonu i gości u mnie bardzo często na stole. Tutaj w postaci pasty, która pasuje zarówno do pieczywa jak i różnego rodzaju wytrawnych babeczek, czy naleśników.
Składniki
2 duże czerwone papryki
3 ząbki czosnku
0,5 sera typu bałkańskiego lub feta
tymianek, oregano
oliwa
1 łyżka pestek ze słonecznika
Sposób przygotowania
Krok 1
Paprykę kroimy na 4 części, wydrążamy środki. Czosnek obieramy. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy tymiankiem i oregano. Pieczemy 40 min w 200 stopniach. Paprykę studzimy w folii spożywczej zdejmujemy skrórkę. Następnie miksujemy blenderem obraną paprykę, ser, czosnek oraz pestki.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)
Podobne wpisy
Pasta z ciecierzycy
Pasta rybna z papryką
Pasta jajeczna z porem i kiełkami
Pasta z paluszków krabowych
Pasta krewetkowa z sezamem
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/09/13990/pasta-z-pieczonej-papryki-i-czosnku