ßßß
Cookit - przepis na Pasta z pieczonej papryki i czosnku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z pieczonej papryki i czosnku
Składniki
Oliwa z oliwek
Słonecznik
Groch włoski
Pasta rybna
Papryka
Pasta jajeczna
Porto
Kiełki
Kraby
Sezam
Papryka czerwona
Czosnek
Ser
Feta
Tymianek
Oregano
Wykonanie
Pieczona
papryka
jest dla mnie odkryciem tego sezonu i gości u mnie bardzo często na
stole
. Tutaj w postaci pasty, która pasuje zarówno do
pieczywa
jak i różnego rodzaju wytrawnych babeczek, czy naleśników.Składniki2 duże
czerwone papryki
3 ząbki
czosnku
0,5
sera
typu bałkańskiego lub
feta
tymianek
,
oregano
oliwa
1 łyżka pestek ze
słonecznika
Sposób przygotowaniaKrok 1
Paprykę
kroimy na 4 części, wydrążamy środki.
Czosnek
obieramy. Warzywa skrapiamy
oliwą
, posypujemy
tymiankiem
i
oregano
. Pieczemy 40 min w 200 stopniach.
Paprykę
studzimy w folii spożywczej zdejmujemy skrórkę. Następnie miksujemy blenderem obraną
paprykę
,
ser
,
czosnek
oraz pestki.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPasta z
ciecierzycy
Pasta rybna
z
papryką
Pasta jajeczna
z
porem
i
kiełkami
Pasta z paluszków
krabowych
Pasta krewetkowa z
sezamem
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2014/09/13990/pasta-z-pieczonej-papryki-i-czosnku
Przepisy powiązane
Florinis
Pieczona papryka w oliwie. Na zimę:)
Papryki nadziewane fetą
Pasta krewetkowa z sezamem
Zupa krem dyniowo- paprykowa
Składniki powiązane (0)