Wykonanie
Tak na koniec wakacji... trochę jesiennie

SKŁADNIKI:1
dynia hokkaido3
czerwone papryki1 łyżeczka pikantnej pasty paprykowej1 łyżka ajvaru1
cebula500 ml
bulionu warzywnego2 łyżki
oliwy1-2 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
tymianekDodatki:
ser feta, tarty
parmezan, kawałki pieczonej
papryki, prażony
słonecznik
Dynię pokroić na połówkę i wydrążyć ł nasiona, pokroić w kawałki. Umyte
papryki pokroić i usunąć gniazda nasienne.
Dynię,
papryki wyłożyć na blachę piekarnika i piec około godziny w piekarniku nastawionym na 180 stopni.

Na patelni zeszklić
cebulę pokrojona w kostkę, na koniec dodać wyciśnięte dwa ząbki
czosnku.Zeszkloną
cebulę włożyć do pojemnika stojącego blendera, dodać
dynię (można obrać),
paprykę (1-2 kawałki zachować do dekoracji), łyżeczkę pasty paprykowej i łyżkę ajvaru. Zmiksować dodając gorący
bulion. Jeśli jeszcze trzeba doprawić.

Podawać z
serem feta,
parmezanem,
słonecznikiem oraz kawałkami pieczonej
papryki
Smacznego!!!