Karkówka w suszonych pomidorachSkładniki5 sporych plastrów karkówki (pokroiłam na nieduże kawałki)5 sporych plastrów karkówki (pokroiłam na nieduże kawałki)1 mały słoiczek suszonych pomidorów domowej roboty (słoik wielkości musztardy lub przecieru pomidorowego)1 mały słoiczek suszonych pomidorów domowej roboty (słoik wielkości musztardy lub przecieru pomidorowego)trochę oliwy z zalewy pomidorowejtrochę oliwy z zalewy pomidorowejczosnek z zalewyczosnek z zalewy1 świeży pomidor1 świeży pomidorkawałek pora (pociachać na plastry)kawałek pora (pociachać na plastry)bazyliabazylia2 łyżki musztardy węgierskiej2 łyżki musztardy węgierskiej3 łyżki ketchupuziołowego3 łyżki ketchupuziołowegosólsólpieprzpieprzSposób przygotowaniaKrok 1Karkówkę pokroić na nieduże kawałki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać wszystko w naczynku żaroodpornym. Można odstawić do lodówki na parę godzin, ale ja nie miałam czasu, więc od razu wstawiłam do piekarnika.Krok 2Karkówkę pokroić na nieduże kawałki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać wszystko w naczynku żaroodpornym. Można odstawić do lodówki na parę godzin, ale ja nie miałam czasu, więc od razu wstawiłam do piekarnika.Krok 3Piec 1,5-2 godz w 180*C. Podawać np. z kaszą gryczaną i surówką.Krok 4Piec 1,5-2 godz w 180*C. Podawać np. z kaszą gryczaną i surówką.