ßßß
Banalne danie z cukinią w roli głównej, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 45 minut włącznie z pieczeniem. Idealne na lekki letni obiad lub kolację.Składniki1 duża cukinia1 średnia czerwona papryka1 średnia cebula5 dużych pieczarek6 łyżek starego na drobnych oczkach seraposiekana zielenina (do posypania)sól, pieprzOpcjonalniekilka plastrów wędzonego boczkuSposób przygotowaniaKrok 1Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół. Obie połówki podzielić jeszcze na 3 części w poprzek - tak aby powstało 6 łódeczek. Wydrążyć nasiona.Krok 2Paprykę pokroić w krótkie paseczki, pieczarki w ósemki, cebulę w grubsze piórka. Warzywa ułożyć z górką* w cukiniowych łódeczkach. Jeśli chcecie możecie również dodać pokrojony w paseczki boczek.Posypać solą, pieprzem, zieleniną i serem.* warzywa zmaleją podczas pieczenia więc trzeba nałożyć ich jak najwięcej.Krok 3Zapiekać na blaszce wyłożonej pergaminem przez 35 minut w 180 st. C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.8/ 10 (5 votes cast)Faszerowana cukinia, 8.88.8 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyPasztet z cukiniiPizza z cukiniąHamburgerySałatka od mamyPotrawka z kurczaka z cukinią