Wykonanie
Banalne danie z
cukinią w roli głównej, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 45 minut włącznie z pieczeniem. Idealne na lekki letni obiad lub kolację.Składniki1 duża
cukinia1 średnia
czerwona papryka1 średnia
cebula5 dużych
pieczarek6 łyżek starego na drobnych oczkach
seraposiekana
zielenina (do posypania)
sól,
pieprzOpcjonalniekilka plastrów
wędzonego boczkuSposób przygotowaniaKrok 1
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół. Obie połówki podzielić jeszcze na 3 części w poprzek - tak aby powstało 6 łódeczek. Wydrążyć nasiona.Krok 2
Paprykę pokroić w krótkie paseczki,
pieczarki w ósemki,
cebulę w grubsze piórka. Warzywa ułożyć z górką* w
cukiniowych łódeczkach. Jeśli chcecie możecie również dodać pokrojony w paseczki
boczek.Posypać
solą,
pieprzem,
zieleniną i
serem.* warzywa zmaleją podczas pieczenia więc trzeba nałożyć ich jak najwięcej.Krok 3Zapiekać na blaszce wyłożonej pergaminem przez 35 minut w 180 st. C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.8/ 10 (5 votes cast)Faszerowana
cukinia, 8.88.8 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyPasztet z
cukiniiPizza z
cukiniąHamburgery
Sałatka od mamyPotrawka z
kurczaka z
cukinią