Wykonanie
            Pyszne miseczki 
cukiniowe nadziane farszem i zapieczone w piecu.


Składniki:
cukinia zielona średniakawałek 
boczku wędzonego - ok 150gpół kostki 
twarogujajkosólpieprzczerwona papryka suszonapół 
cebulimarchew Cukinię
Cukinię dokładnie myję i kroję w talarki o grubości ok 2cm. Łyżeczką do wydrążania 
owoców wycinam trochę 
cukinii ze środeczka tworząc miseczkę. Tak przygotowane miseczki układam na folii lub na papierze do pieczenia na blaszce i obsypuję lekko 
solą i 
papryką czerwoną.W miseczce rozdrabniam widelcem 
twaróg. 
Boczek kroję w bardzo drobną kostkę i dodaję do 
twarogu. 
Marchew obieram, myję, ścieram na tarce i dodaję do reszty.Całość przyprawiam do smaku, wbijam 
jajko i dokładnie mieszam. Tak przygotowany farsz nakładam obficie na 
cukinię robiąc mały kopiec.Piekę w piekarniku ok 15-20 minut w temp 160C.