ßßß
Pyszna, soczysta młoda kapusta na masełku, świetny dodatek do obiadu. Idealnie pasuje do młodych smażonych ziemniaków.Składniki1 główka młodej kapusty1 średnia marchewka1 pęczek koperku1/4 kostki masłasól, pieprz, cukierSposób przygotowaniaKrok 1Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 5 min.Krok 2Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Koperek drobno siekamy.Krok 3Kapustę odsączamy i wrzucamy do drugiego garnka, gdzie rozgrzewa się już masło. Podlewamy lekko wodą. Dodajemy marchewkę, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dusimy do miękkości. Pod koniec wrzucamy koperek.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.0/ 10 (1 vote cast)Młoda kapusta z marchewką i koperkiem, 7.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyChłodnikZielona sałatka z bobemMarchewka glazurowanaKuskus paprykowo – marchewkowyZupa kalafiorowo- cukiniowa