Wykonanie

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu domowe
krakersy, które z powodzeniem mogą zastąpić ich “sklepowe” odpowiedniki lub niezdrowe
chipsy. Świetnie pasują zarówno do
herbatki, jak i do
piwa.Składniki3 szklanki
mąki pszennej50g
żółtego sera50g
margaryny1 szklanka
mleka1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
słodkiej papryki1 łyżeczka
ostrej paprykiSposób przygotowaniaKrok 1Z podanych składników zagnieść zwarte ciasto. Rozwałkować je na bardzo cieniutkie placki, jak najcieńsze... najlepiej grubości kartki papieru. Dzięki temu będą bardziej chrupiące.Kieliszkiem wykrawać
ciasteczka.Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.Krok 2
Krakersy należy przechowywać w suchym miejscu, aby nie straciły kruchości.Krok 3Przepis jest inspiracją zaczerpniętą z bloga www.topestka.blogspot.com wraz z moimi drobnymi zmianami.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)
Krakersy paprykowe, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyKremówkaWegańskie
ciasteczka owsiane
Ciasteczka ze
szpinakiem i
fetą
Rogaliki z
dżememHerbatniki owsiane z
morelami