ßßß
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu domowe krakersy, które z powodzeniem mogą zastąpić ich “sklepowe” odpowiedniki lub niezdrowe chipsy. Świetnie pasują zarówno do herbatki, jak i do piwa.Składniki3 szklanki mąki pszennej50g żółtego sera50g margaryny1 szklanka mleka1 łyżeczka soli1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka ostrej paprykiSposób przygotowaniaKrok 1Z podanych składników zagnieść zwarte ciasto. Rozwałkować je na bardzo cieniutkie placki, jak najcieńsze... najlepiej grubości kartki papieru. Dzięki temu będą bardziej chrupiące.Kieliszkiem wykrawać ciasteczka.Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.Krok 2Krakersy należy przechowywać w suchym miejscu, aby nie straciły kruchości.Krok 3Przepis jest inspiracją zaczerpniętą z bloga www.topestka.blogspot.com wraz z moimi drobnymi zmianami.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Krakersy paprykowe, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyKremówkaWegańskie ciasteczka owsianeCiasteczka ze szpinakiem i fetą
Rogaliki z dżememHerbatniki owsiane z morelami