ßßß Cookit - przepis na Szpinak

Szpinak

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Szpinak
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak 20 dekagramów
mleko 1/10 szklanek
mąka pszenna 5 gramów
masło 5 gramów
sól według uznania
Wykonanie:
DOkładnie oczyszczony i opłukany szpinak włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody z solą, gotować 3 minuty, po czym zemleć w maszynce lub przetrzec przez rzadkie sito. Z mąki i mleka przygotować zawiesinę, dodać do szpinaku i gotować; włożyć masło.
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5576/Szpinak