Wykonanie
Jesień piękną jest. A podczas innych pór roku taką się nie wydaje.. Długie wieczory są dłuuuuuuuugie. Małą przegryzką można podłechtać podniebienie.
Krakersiki.
Serowe . Przybierające
dziwne postaci. Pikantne. Pyszne!Wiewiórcze...
Jeżykowe...

Składniki (ok. 35
krakersów):1 i 1/3 szklanki
mąki pszennej (200g)30 g
margaryny1/3 szklanki
mleka25 g
sera żółtegołyżeczka
soliprzyprawy wedle gustu (np.
papryka ostra, słodka)
Mąkę przesiej i posiekaj z
masłem.
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj do
mąki,
posól wszystko i dokładnie wymieszaj. Następnie powoli dolewaj
mleko i wyrabiaj jednolite ciasto. Cienko rozwałkuj i wykrawaj
krakersy. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

Wartość Kaloryczna 30 kcal (1
krakers)
Białko 0,8 gWęglowodany 4 , 4 gTłuszcz 1 g