ßßß Cookit - przepis na Krakersy. Serowe.

Krakersy. Serowe.

nazwa

Wykonanie

Jesień piękną jest. A podczas innych pór roku taką się nie wydaje.. Długie wieczory są dłuuuuuuuugie. Małą przegryzką można podłechtać podniebienie.
Krakersiki. Serowe . Przybierające dziwne postaci. Pikantne. Pyszne!
Wiewiórcze...
Jeżykowe...
Składniki (ok. 35 krakersów):
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (200g)
30 g margaryny
1/3 szklanki mleka
25 g sera żółtego
łyżeczka soli
przyprawy wedle gustu (np. papryka ostra, słodka)
Mąkę przesiej i posiekaj z masłem. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj do mąki, posól wszystko i dokładnie wymieszaj. Następnie powoli dolewaj mleko i wyrabiaj jednolite ciasto. Cienko rozwałkuj i wykrawaj krakersy. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
Wartość Kaloryczna 30 kcal (1 krakers)
Białko 0,8 g
Węglowodany 4 , 4 g
Tłuszcz 1 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2013/10/krakersy-serowe.html