ßßß
Cookit - przepis na Placek po węgiersku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Placek po węgiersku
Składniki
Wieprzowina - łopatka
Sól
Pieprz
Przyprawy
Wieprzowina
Cebula
Marchew
Pietruszka
Pory
Pomidor
Papryka słodka
Przecier pomidorowy
Śmietana
Szczypiorek
Koperek
Wykonanie
Składniki0,5kg
łopatki wieprzowej
sól
pieprz
przyprawa
do
wieprzowiny
2
cebule
marchewka
pietruszka
kawałek
pora
3
papryki
(czerwona, żółta i zielona, taki 3 pak można kupić w lidlu)1 puszka
pomidorów
(obranych)
słodka papryka
mielona2 łyżeczki
przecieru pomidorowego
2 łyżki
śmietany
szczypiorek
koperek
Sposób przygotowaniaKrok 1
Mięso
pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na gorącym tłuszczu. Przyprawić, dodać
cebulę
,
pora
, jeszcze chwilkę podsmażyć. Dodać
marchewkę
,
pietruszkę
pokrojone w półplasterki. Dodać
papryke
. Zalać
wodą
. Dusić. Jak już się wszystko trochę przegryzie, dodać
pomidory
i przecier. Dusić do miękkości
mięska
. Na sam koniec dodać
śmietanę
.Krok 2Usmażyć placki o średnicy patelni, korzystając z tego przepisu. http://coolinarnie.pl/2013/04/7219/placki-ziemniaczaneKrok 3Ułożyć placek na talerzu. Polać po połowie gulaszem. Złożyć placek na pół. Polać ponownie gulaszem. Posypać świeżą
zieleninką
.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/05/8732/placek-po-wegiersku
Przepisy powiązane
Danie jednogarnkowe: karkówka z ziemniakami i cebulką
Sałatka z pomidora
Zupa pomidorowa
Zupa z fasolą Mung
Zupa pomidorowa z makaronem
Składniki powiązane (0)