Sernik na zimno z musem porzeczkowymSkładniki0,5 szklanki porzeczek2 galaretki porzeczkowejdżem porzeczkowySpódbiszkoptkakaowy (wg ulubionego przepisu:) )Masa serowa1000 gram serka homegonizowanego (u mnie z Lidla naturalny )0,5 szklanki cukru pudru (można dać mniej)3 białe czekoladyżelatyna+woda do rozpuszczeniaSposób przygotowaniaKrok 1Czekolady rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Serki przekładamy do miski, miksujemy z cukrem. Powoli dodajemy rozpuszczoną i lekko ostudzoną czekoladę dalej miksując. 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Lekko ostudzoną dodajemy do masy serowej miksując na wolnych obrotach.Krok 2Porzeczki gotujemy w 2 szklankach wody. Jak będą już miękkie dodajemy 2 galaretki. Odstawiamy do wystygnięciaKrok 3Biszkopt smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie wylewamy masę serową i przestudzoną, lekko tężejącą galaretkę porzeczkową. Odstawiamy na noc do lodówki.