ßßß
            
        
Składniki:180 g biszkoptów150 - 170 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym1/2 łyżki cukru pudru1/2 łyżeczki aromatu rumowego100 g białej czekolady (ja użyłam Toblerone)2 łyżki wiórków kokosowych1 łyżka gorzkiego kakao
Biszkopty miksujemy w robicie. Czekoladę rozpuszczamy przez ok. 50 sekund w mikrofalówce (100 % mocy) lub topimy w kąpieli wodnej. Do rozdrobnionych biszkoptów dodajemy serek, stopioną czekoladę, cukier puder, oraz aromat rumowy. Ugniatamy ciasto rękami. Odrywamy małe fragmenty ciasta i formujemy kule wielkości orzecha włoskiego. Część kulek obtaczamy w wiórkach kokosowych, część w kakao. Wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.Zamiast wiórków można użyć gotowej posypki waflowej, zmiksowanych orzechów włoskich, kolorowej posypki do ciast czy choćby zmiksowanych płatków kukurydzianych. Fajnie wyglądają także obtoczone w kolorowym kokosie (kupnym) bądź klasycznym białym wymieszanym z odrobiną barwnika spożywczego. Smacznego!