Pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Jego przygotowanie trwa nie dłużej niż ugotowanie makaronu.Składnikipół opakowania makaronu spaghettikilka plasterków wędzonego boczku lub szynki1 mała cukinia1 cebulapęczek koperku4 łyżki śmietany 12%sól, pieprz, oliwaSposób przygotowaniaKrok 1Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody.Krok 2W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojoną na krążki cebulę i pokrojony w kostkę boczek. Kroimy cukinię na niewielkie kawałki i dodajemy ją do cebuli i boczku. Smażymy wszystko aż zmięknie, dodajemy posiekany koperek, śmietanę, sól i pieprz, doprowadzamy do wrzenia.Krok 3Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy wszystko i w razie potrzeby doprawiamy.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Spaghetti z cukinią i boczkiem, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisySpaghetti z pikantnymi klopsikamiSpaghetti z makreląSpaghetti AniSpaghetti boloneseSpaghetti z krewetkami