Wykonanie
Wczoraj podczas "krojenia" (obieraczką do warzyw :)
cukinii, przy okazji spróbowałam jej pierwszy raz na surowo. Muszę powiedzieć, że przypomina mi w smaku trochę
ogórka i trochę...
melona. Tego się nie spodziewałam szczerze mówiąc. Jeśli chodzi o całą potrawę już, to faktycznie jest to super dodatek do obiadu, szczególnie w chłodne dni. Ewelinka miała dużo racji. Szybko i łatwo się robi, a efekt smaczny. Czego chcieć więcej?
składniki:- 2 średnie
cukinie- 2 średnie
cebule- 2 łyżki
oleju- suszony
koperek-
sól i
pieprzCukinie opłukać i w skórce pokroić na cienkie plasterki.
Cebulę pokroić w półplasterki. Razem przełożyć na gorący
olej. Zrumienić i
potem dusić na średnim ogniu do miękkości. Dodać suszony
koperek, przyprawić do smaku i wymieszać.