Wykonanie
Ciasteczka o bardzo kruchej konsystencji zadowolą zarówno starszych jak i młodszych.Składniki250 dag kleiku
ryżowego3 średnie
jajka1 szklanka
cukru1
cukier waniliowy250 gram
masła lub
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczeniaSposób przygotowaniaKrok 1
Masło w temperaturze pokojowej siekamy z kleikiem
ryżowym. Dodajemy resztę składników i zagniatamy. Wkładamy na 0,5 godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 165 stopni z termoobiegiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego, zgniatamy i robimy dziurkę na środku. Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia). Zostawiamy do ostygnięcia. Smacznego.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 3.0/ 10 (1 vote cast)
Ryżowe ciasteczka, 3.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyPaluchy
serowe – przekąska kibica
Ciasteczka owsianeRafaelki
Rogaliki z
dżememSuperkruche
ciasteczka