Wykonanie
Długi weekend,to czas gdy wszyscy grillują,robią pikniki,wycieczki. Wiadomo,jeśli pogoda dopisuje.Szykujemy
mięso,marynaty,koszyki,
owoce,dobrze jest również przygotować coś słodkiego ale żeby przygotowanie nie zabierało zbyt dużo czasu.Proponuje
ciasteczka ryżowe,przygotowane z kleika
ryżowego i niech Was nie zwiedzie ten kleik,nie ma się czego bać ;) Wiem,że większości kojarzy się z papką dla dzieci,,ale taki kleik może być na prawdę smaczny.Składniki:1 paczka kleiku
ryżowego3
jajka1 szklanka
cukru1 kostka
margaryny4 łyżeczki
wiórków kokosowych1
cukier waniliowy1 łyżeczka
proszku do pieczeniaulubiony
dżem lub
konfituraZ podanych składników zagnieć ciasto,uformuj z niego kulki wielkości
orzecha włoskiego.Wyłóż
ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.W każdym
ciasteczku zrób niewielkie wgłębienie(palcem lub np końcem drewnianej łyżki)
Ciasteczka piecz w 180 C przez ok 25 minut.Upieczone
ciastka ostudź i wyłóż w wgłębienie trochę
dżemu.