Wykonanie
Te
ciasteczka to smak dzieciństwa:-) Chyba są to moje ulubione
ciasteczka, aż
dziwne, że tak długo się zbierałam do ich zrobienia.Składniki:paczka kleiku
ryżowego250 g
margaryny do pieczenia3
jajka1 szklanka
cukru3-4 łyżeczki
wiórków kokosowychopakowanie
cukru waniliowego (16 g)łyżeczka
proszku do pieczenia1-1,5 słoika
wiśni lub
dżemuWykonanie:
Wiśnie odcedzamy z soku. Najlepiej zrobić to na sitku.Z podanych składników zagniatamy ciasto.Po wyrobieniu formujemy z ciasta kulki wielkości
orzecha włoskiego. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy je w dość dużych odstępach bo przy pieczeniu lekko się "rozlewają". W każdej kulce robimy małe zakłębienie i wkładamy do środka wisienkę.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C 10-15 min. Jak wystygną można zajadać:-)Smacznego