ßßß
Te ciasteczka to smak dzieciństwa:-) Chyba są to moje ulubione ciasteczka, aż dziwne, że tak długo się zbierałam do ich zrobienia.Składniki:paczka kleiku ryżowego250 g margaryny do pieczenia3 jajka1 szklanka cukru3-4 łyżeczki wiórków kokosowychopakowanie cukru waniliowego (16 g)łyżeczka proszku do pieczenia1-1,5 słoika wiśni lub dżemuWykonanie:Wiśnie odcedzamy z soku. Najlepiej zrobić to na sitku.Z podanych składników zagniatamy ciasto.Po wyrobieniu formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy je w dość dużych odstępach bo przy pieczeniu lekko się "rozlewają". W każdej kulce robimy małe zakłębienie i wkładamy do środka wisienkę.Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C 10-15 min. Jak wystygną można zajadać:-)Smacznego
