Wykonanie

Te niesamowicie wyglądające jajeczka są również autorstwa pani Karoliny Antoniszyn. Prawda, że oryginalne?Składniki8
jajek3
torebki czarnej
herbaty10 ziaren
pieprzu1 laska
cynamonu1 gwiazdka
anyżu1 suszona
papryczka chilli1 łyżka ziaren
kolendry1 łyżka
soli3 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
alkoholuSposób przygotowaniaKrok 1
Jajka ugotować na twardo. Poczekać aż się ostudzą, następnie delikatnie potłuc skorupki, aby nie odpadły od
jajek.
Jajka wraz z pozostałymi składnikami włożyć do garnka z
wodą i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Tak przygotowane
jajka w zalewie wstawić do lodówki na całą noc. Rano
jajka obrać i podawać z pikantnym sosem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisySzkockie
jaja – danie konkursoweKochanie, czas na śniadanie – danie konkursowe
Jajka faszerowane
suszonymi pomidorami – danie konkursowePieczeń z darami
Przepiórki – danie konkursoweWielkanocny zwierzyniec