ßßß Cookit - przepis na Marmurowe jaja (samuraja)

Marmurowe jaja (samuraja)

nazwa

Wykonanie

Te niesamowicie wyglądające jajeczka są również autorstwa pani Karoliny Antoniszyn. Prawda, że oryginalne?
Składniki
8 jajek
3 torebki czarnej herbaty
10 ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
1 gwiazdka anyżu
1 suszona papryczka chilli
1 łyżka ziaren kolendry
1 łyżka soli
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka alkoholu
Sposób przygotowania
Krok 1
Jajka ugotować na twardo. Poczekać aż się ostudzą, następnie delikatnie potłuc skorupki, aby nie odpadły od jajek. Jajka wraz z pozostałymi składnikami włożyć do garnka z wodą i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Tak przygotowane jajka w zalewie wstawić do lodówki na całą noc. Rano jajka obrać i podawać z pikantnym sosem.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)
Podobne wpisy
Szkockie jaja – danie konkursowe
Kochanie, czas na śniadanie – danie konkursowe
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami – danie konkursowe
Pieczeń z darami Przepiórki – danie konkursowe
Wielkanocny zwierzyniec
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/03/5719/marmurowe-jaja-samuraja