ßßß
składniki:- 6 jajek- 2 łyżki herbaty- 2 gwiazdki anyżu- 2 łyżki soli- 2 łyżeczki cukru- 1 łyżka sosu sojowegoJajka ugotować na twardo i lekko przestudzić.Toczyć każde z osobna po blacie delikatnie dociskając, żeby skorupka lekko popękała.Zagotować herbatę, anyż, sól, cukier i sos sojowy w 0,75l wody.Włożyć przygotowane wcześniej jajka i gotować ok. 1h, co jakiś czas obracając, żeby się równo zafarbowały.Zostawić w zalewie do ostygnięcia.Ostrożnie obrać i podawać marmurkowe jajka. Najlepiej przekrojone na pół.
źródło: książka Kuchnia chińska podbija świat Wolfgang W. Reicht, Eugene H. Liu, tłum. Ewa Jaroszewiczponiedziałek, 21 kwietnia 2014, adrijahpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze