ßßß
Składniki:6 jajekłyżka ciemnego sosu sojowegoczarna herbata - 20 gpieprz - 5 ziarenekanyżcynamon3 liście lauroweimbircukier - łyżeczkasól - łyżeczka
Przygotowanie:Ugotujcie jajka na twardo (8 minut). Jak ostygną, potłuczcie łyżeczką skorupki. Zagotujcie wodę, do której wrzućcie przyprawy poza herbatą i sosem sojowym. Na koniec dodajcie herbatę i sos. Wrzućcie jajka z potłuczonymi skorupakmi i gotujcie na bardzo małym ogniu przez godzinę. Po zdjęciu z ognia trzymajcie jajka w wywarze jeszcze przez godzinę. Ja do pozostałego wywaru dodaję dwie łyżki octu i robię z niego marynatę do jajek. Trzymam je w lodówce.Tak przygotowane jajka faszeruję różnymi nadzieniami na bazie majonezu. Wyglądają dekoracyjnie i smakują bardzo ciekawie.